Lapsikuvaus

Lapsikuvaus on niitä ensimmäisiä kuvauksia elämän polulta ja kuvaajan ammattitaito on tässäkin kuvauksessa tärkeässä roolissa. Lapsi on usein nopea liikkeissään ja hetken ikuistamisen täytyy onnistua. Lapsikuvauksessa kuvaamme aina paljon otoksia, jotta saamme vedoksiin runsaasti erilaisia ilmeitä, touhua ja liikettä, mistä on hyvä lähteä valitsemaan ne itselle rakkaimmat kuvat. Löytyy lähikuvia, puolivartalokuvia ja kokovartalokuvia. Vedosarkkiin tulee vähintään 27 kuvaa.

Lapsikuvaukseen varataan aina riittävästi aikaa, jotta se on kiireetön, rauhallinen hetki ja voimme edetä lapsen ehdoilla. Lapsikuvaus kannattaa varata päivän virkeimpään aikaan. Kuvaukseen ei kannata tulla neuvolapäivänä eikä lähipäivinäkään neuvolan jälkeen. Mikäli kuvausvaraus on tehty ja lapselle tulee vaikka flunssaa, niin silloin kuvaus kannattaa siirtää kunnes tervehdytään. Kuvauksen siirto onnistuu soittamalla. Eihän aikuinenkaan ole parhaimmillaan pikkuisen kipeänä. Aikavarauksella kuvaukset onnistuvat ma-to myös ilta-aikaan ja lauantaisin.

Kuvaamme siellä, missä sinä haluat: studiossa, luonnossa tai kotona tutussa ympäristössä. Studiossa on aina sopiva sää ja valot kohdallaan vuodenajasta riippumatta, joten studioon varattua kuvausaikaa tarvitsee harvemmin muuttaa. Mutta jos haluamme kuvata ulkona, niin siellä sää ei aina ole sovittuna kuvauspäivänä se mitä haluaisimme. Jos emme pääse ulos kuvaamaan niin voimme siirtää kuvausta toiseen päivään tai sitten tulemme studioon, koska siihen meillä on aina mahdollisuus. 

Usein mietitään, minkä ikäisenä kannattaisi se "virallinen" lapsikuva ottaa. Mitä jos kuvattaisiin lapsi 6kk, 1v, ja 3v-iässä? Puolen vuoden iässä lapsi on vielä vauva, mutta kuitenkin omat piirteet ovat jo selkeät ja 1-vuotiaana lapsi on ihana "taapero" täynnä energiaa, omaa tahtoa ja ilmeitä. 1-vuotiskuvaus on tietenkin se perinteinen ja suosituin kuvausikä ja silloin kannattaa ehdottomasti tulla kuvaan. 3 -vuotias on jo isompi lapsi ja muutos 1-vuotiaaseen on huima. Tämäkin ikä kannattaa ikuistaa. Toki olisi ihana, jos kuvassa kävisi joka vuosi, se olisi lapselle itselleen sitten aikuisena valtavan arvokas kasvukertomus.

Usein kun kuvataan 1-vuotias lapsi, niin samassa yhteydessä kuvataan myös sisaruskuvaus. Sisarukset yhdessä ennen kouluikää on ihana kuva ja kiva antaa vaikka isovanhemmille. 

Tutustu kuvagalleriaan. Valokuvaushinnaston löydät täältä >>>

Haluatko että räätälöimme sinulle valokuvauspalvelun? Voit lähettää yhteystietosi meille oheisella lomakkeella,   niin olemme yhteydessä sinuun niin pian kuin suinkin mahdollista.